Slováci vlani podľa Ticket Restaurant Card Indexu minuli na obedy denne v priemere 5,80 eura, čo je o 0,20 eura viac než v predchádzajúcom roku
Hlavnému mestu SR, kde sú v priemere najvyššie platy (1.336 eur), ale nepatrí prvá ani druhá priečka v priemerných útratách za obed. Prvenstvo prislúcha Trnavskému kraju, kde boli výdavky na obed najvyššie, a to 6,56 eura, zatiaľ čo priemerná mzda je tam na tretej najvyššej pozícii (981 eur). V predchádzajúcom období zaplatili najviac za obedy v Nitrianskom kraji, ale v roku 2018 mu patrí druhé miesto s priemernou cenou za obed 6,47 eura. Najmenej za obed zaplatia ľudia v Prešovskom kraji, a to 5 eur, kde sú aj najnižšie priemerné platy v rámci slovenských regiónov (841 eur).
Sumy vychádzajú z reálnych útrat zamestnancov v pracovnom čase a v čase obeda formou rovnomennej stravovacej karty, pričom v cenách sú zarátané vždy celé útraty za jedlo, občerstvenie alebo kávu. Výsledky pravidelného prieskumu Edenred FOOD barometer ukázali, že takmer pre 40 % Slovákov je výber zdravej a vyváženej stravy počas dňa veľmi dôležitý. „Dnes sú spotrebitelia náročnejší, čo sa týka stravovania, a hľadajú niečo viac ako iba výhodnú kúpu. Aj keď cena hrá stále dôležitú úlohu, na prvé miesto kladú kvalitu. Čím ďalej, tým viac sa u nás prejavuje aj lokálpatriotizmus. Z prieskumu vychádza, že až 39 % Slovákov uprednostňuje lokálne a sezónne jedlá", tvrdí Jana Caltíková.
Sumy vychádzajú z reálnych útrat zamestnancov v pracovnom čase a v čase obeda formou rovnomennej stravovacej karty, pričom v cenách sú zarátané vždy celé útraty za jedlo, občerstvenie alebo kávu. Výsledky pravidelného prieskumu Edenred FOOD barometer ukázali, že takmer pre 40 % Slovákov je výber zdravej a vyváženej stravy počas dňa veľmi dôležitý. „Dnes sú spotrebitelia náročnejší, čo sa týka stravovania, a hľadajú niečo viac ako iba výhodnú kúpu. Aj keď cena hrá stále dôležitú úlohu, na prvé miesto kladú kvalitu. Čím ďalej, tým viac sa u nás prejavuje aj lokálpatriotizmus. Z prieskumu vychádza, že až 39 % Slovákov uprednostňuje lokálne a sezónne jedlá", tvrdí Jana Caltíková.