Služby

utorok 20. júla 2021

On-line: Registrácia pri leteckej doprave

Pred príletom na Slovensko sa požaduje vyplniť on-line formulár, v niektorých prípadoch sa tiež preukázať negatívnym výsledkom testu na nový koronavírus.  

Povinnosťou každej osoby prichádzajúcej na Slovensko letecky je vyplniť formulár na webovej stránke mindop.sk/covid. Po príchode z krajín, akými sú Albánsko, Andorra, Arménsko, Austrália, Azerbajdžan, Bielorusko, Belgicko, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Čierna Hora, Čína, Česká republika, Chorvátsko, Cyprus, Dánsko, Estónsko, Fínsko, Francúzsko, Grécko, Gruzínsko, Holandsko, Hongkong, Írsko, Island, Izrael, Japonsko, Jordánsko, Kanada, Južná Kórea, Kosovo, Kuba, Libanon, Lichtenštajnsko, Litva, Lotyšsko, Luxembursko, Macau, Maďarsko, Malta, Moldavsko, Monako, Nemecko, Nórsko, Nový Zéland, Poľsko, Portugalsko, Rakúsko, Rumunsko, San Marino, Severné Macedónsko, Singapur, Slovinsko, Španielsko, USA, Mexiko, Srbsko, Švajčiarsko, Švédsko, Taiwan, Taliansko, Turecko a Ukrajina nie je potrebné absolvovať test na nový koronavírus. Ale po príchode z krajiny, ktorá sa na uvedenom zozname nenachádza, je nutné preukázať sa negatívnym výsledkom RT-PCR testu nie starším než 72 hodín.

Zaregistrovať sa na stránke naletisko.mzv.sk je potrebné v prípade prepravy blízkych z alebo na letisko nachádzajúce sa na území Česka, Poľska Maďarska alebo Rakúska. Pri kontrole sa musia osoby preukázať vytlačeným potvrdením tejto registrácie a letenkou prepravovanej osoby alebo jej elektronickou kópiou, upozornilo ministerstvo zdravotníctva s tým, že cestu sú povinné vykonať výhradne cez územie členských štátov EÚ, bez zastavenia, s výnimkou tankovania či výstupu prepravovaných osôb. Pri dodržaní týchto pravidiel je možné vstúpiť na územie Slovenska aj bez platného negatívneho testu aj bez karantény.