štvrtok 18. júla 2024

AI: Pre rozvoj našich schopností

Nová štúdia ukazuje dôveru globálnych lídrov vo využívanie technológií, vrátane umelej inteligencie. Štúdia realizovaná HP Inc. spoločne s Oxford Economics (október - november 2023 v 10 krajinách: USA, Francúzsku, Indii, Veľkej Británii, Nemecku, Japonsku, Číne, Mexiku, Brazílii a Kanade, 1 036 výkonných manažérov (C-suite a priamych podriadených) a vládnych úradníkov, približne 100 v každej krajine) zistila, že 3 zo 4 vedúcich pracovníkov veria, že technológie sú kľúčom k rozšíreniu ekonomických príležitostí (76 %) a že umelá inteligencia pomôže dosiahnuť pokrok pri plnení cieľov udržateľnosti a sociálneho dopadu (76 %).

Manažéri z podnikovej sféry už umelú inteligenciu využívajú, alebo ju v najbližších 1-2 rokoch plánujú využívať na ciele, akými sú rozšírenie prístupu k digitálnemu vzdelávaniu (90 %) alebo rozvoj pracovnej sily (89 %). HP zverejnila, že od roku 2021 urýchlila dosiahnutie digitálnej rovnosti pre viac ako 45 miliónov ľudí. Dosiahla tak takmer tretinu cesty k svojmu cieľu – rozšíriť digitálnu rovnosť pre 150 miliónov ľudí do roku 2030.

Ľudia z podnikateľskej sféry aj štátni úradníci uvádzajú nedostatok zručností ako jednu z hlavných prekážok pri plnení kľúčových organizačných cieľov. Ich posilnenie je jedným z hlavných pilierov prístupu spoločnosti k digitálnemu kapitálu. HP preto rozširuje svoj cieľ zapísať 2,75 milióna používateľov do bezplatného programu HP LIFE. Do programu nadácie HP Foundation sa už prihlásilo viac ako 1,2 milióna používateľov, ktorým sprístupnil nové príležitosti alebo im pomohol k začatiu podnikania.